Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@12:31:48 GMT

گونه جدید عنکبوت در کشور کشف شد

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۱۷۹۹۷

گونه جدید عنکبوت در کشور کشف شد

براساس آخرین یافته پژوهشگران دانشگاه فردوسی گونه جدید عنکبوت در کشور کشف شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه فردوسی مشهد، آخرین یافته استادان دانشگاه فردوسی مشهد درزمینه مطالعات آرایه شناختی عنکبوت‌های ایران دلالت بر وجود گونه جدیدی از عنکبوت‌های گرگی متعلق به جنس Pardosa در شمال شرق ایران داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امید میر شمسی عضو هیات‌علمی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد گفت: راسته عنکبوت‌ها با داشتن بیش از ۴۶ هزار گونه شناخته‌ شده در سرتاسر دنیا هفتمین راسته متنوع جانوری محسوب می‌شوند.

وی افزود: تاکنون در ایران بیش از ۶۶۸ گونه از این جانوران که متعلق به ۵۱ خانواده هستند گزارش‌ شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: مطالعات آرایه شناختی این گروه جانوری توسط محققان داخلی در دو دهه گذشته افزایش چشمگیری داشته است به ‌نحوی ‌که تعداد گونه‌های عنکبوت‌های ایران طی این زمان تقریبا چهار برابر افزایش‌یافته است.

میر شمسی تاکید کرد: گرچه قدمت مطالعات آرایه شناختی این جانوران به دهه‌های میانی قرن نوزدهم میلادی بازمی‌گردد اما عمده این مطالعات به‌صورت بسیار پراکنده و توسط تعداد معدودی از محققین خارجی انجام ‌شده است.

وی افزود: بر این اساس و باتوجه به تنوع جغرافیایی و اقلیمی ایران، مطالعات اندک انجام‌شده و مقایسه با فون کشورهای همجوار تعداد گونه‌های عنکبوت‌های ایران بیش از هزار گونه برآورد می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مطالعات بیوسیستماتیکی انجام‌ شده بر راسته عنکبوت‌ها در پنج سال گذشته در گروه زیست‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد نشان‌دهنده تنوع بالای این جانوران در ناحیه شرق و شمال شرق ایران است به‌ نحوی‌ که در این بازه زمانی بیش از ۱۰۰ رکورد جدید برای ایران ثبت ‌شده که در این میان تعدادی از گونه‌های معرفی ‌شده برای علم جدید هستند.

میرشمسی افزود: آخرین یافته درزمینه مطالعات آرایه شناختی عنکبوت‌های ایران مربوط به رساله دکتری سپیده شفایی دانشجوی دکتری بیوسیستماتیک جانوری دانشگاه فردوسی مشهد است که دلالت بر وجود گونه جدیدی از عنکبوت‌های گرگی متعلق به جنس Pardosa در شمال شرق ایران داشت که باتوجه به هم‌زمانی این یافته با درگذشت مریم میرزا خانی به‌افتخار وی به نام Pardosa mirzakhaniae نام‌گذاری و توصیف شد.

وی عنوان کرد: مقاله مربوط به این پژوهش در ژورنال معتبر ZOOTAXA به چاپ خواهد رسید.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از سایر گونه‌های جدیدی که در پنج سال گذشته طی مطالعات انجام‌شده در مرکز پژوهشی جانورشناسی کاربردی و گروه زیست‌شناسی کشف و معرفی‌شده‌اند می‌توان به گونه Oecobius ferdowsii یا عنکبوت تورباف فردوسی اشاره کرد که به‌افتخار حکیم ابوالقاسم فردوسی نام‌گذاری و توصیف شد.

میرشمسی اضافه کرد: نمونه تایپ این‌گونه طی نمونه‌برداری‌های انجام‌شده در محوطه پردیس دانشگاه فردوسی یافت شد.

وی اظهار داشت: همچنین جنس و گونه جدید Bastanius kermanensis از خانواده Hersiliidae  که نام جنس به ‌افتخار استاد باستانی پاریزی (استاد دانشگاه تهران) و نام گونه بر اساس محل کشف گونه در استان کرمان نام‌گذاری شد.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: همچنین در سال ۲۰۱۳ از این خانواده از عنکبوت‌ها موفق به کشف گونه جدیدی از جنس Duninia از جنوب استان خراسان رضوی شدیم که به‌افتخار استاد فقید جمشید درویش به نام Duninia darvishi نام‌گذاری شد.

میرشمسی خاطرنشان کرد: برخی از سایر گونه‌های جدید کشف ‌شده که توسط من و  و همکاران توصیف و به چاپ رسیده‌اند شامل Aelurillus khorasanicus, Oecobius ilamensis, Anemesia koponeni  است.

وی گفت: همچنین یک‌ گونه جدید برای عقرب‌های ایران نیز کشف و توصیف شد که به افتخار سیاوش تیرگری از اساتید پیشکسوت عقرب شناسی ایران تحت عنوان Odontobuthus tirgari در مجله ZOOTAXA به چاپ رسیده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۷۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی منطقه پدافند هوایی شمال شرق امام رضا (ع)، امیر سرتیپ دوم ستاد علی خلیل آبادی در همایش تجلیل از بهورزان نمونه دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، با اشاره به جایگاه بهورزان در سطح جامعه، اظهار کرد: با شروع به کار بهورزان، کشور در زمینه شاخصه‌های ارتقاء سطح سلامت به مؤلفه‌های چشمگیری رسید و فعالیت‌های تنظیم خانواده نیز به صورت گسترده در کشور انجام شد.

جانشین منطقه پدافند هوایی شمال شرق بهورزان را رکن اصلی شبکه های بهداشت و درمان دانست و افزود: همه کارکنان این سیستم با فداکاری، ایثار، صبر و جدیت برای پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و اجرای برنامه های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از خود گذشتگی نشان می دهند که این جای تقدیر و تشکر دارد.

وی تصریح کرد: بهورزان از شریف ترین طبقه در نظام سلامت کشور هستند که با زحمت فراوان سبب چرخش چرخه‌های سلامت و زندگی می‌شوند.

خلیل آبادی با تقدیر از زحمات کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خدمات خوبی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده و باید بدانیم این موهبت بزرگی است که مسئولان خدمت کنند، تا ملت راحتی را احساس نمایند، زیرا مسئولین تکیه گاه مردم هستند.

جانشین منطقه پدافند هوایی شمال شرق کشور با اشاره به زحمات کادر درمان و پرستاران در ایام شیوع بیماری کرونا خاطرنشان کرد: در ایام شیوع بیماری کرونا پرستاران سراسر کشور صبر، حوصله، فداکاری، از خود گذشتگی و ایثار را به نمایش گذاشتند و با جانفشانی در کنار مردم و بیماران بودند که تقدیر از آنان شاید بخش کوچکی از زحمات این عزیزان را جبران کند.

در این مراسم از بیش از ۱۰۰ مربی بهورزی که به افتخار بازنشستگی نائل شدند و همچنین بیش از  ۵۰ نفر مربیان نمونه شاغل در این حوزه تقدیر به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • مشاوران شما بیت‌هایی بهتر از شاهنامه را می‌توانستند پیدا کنند
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از شاهنامه | لااقل بیت هایی بهتر پیدا می‌کردید
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از تریبون نماز جمعه /مشاوران شما بیت هایی بهتر از شاهنامه را می توانستند پیدا کنند
  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • صهیونیست ها این گونه مانع رسیدن آرد به مردم غزه می شوند (فیلم)